توجه : این فایل به صورت فایل ورد (Word) ارائه میگردد و قابل تغییر می باشد
بخشی از متن دانلود رایگان ارزيابي فعاليت آنتي اکسيداني و ضد باکتريايي جلبک قهوه اي Iyengaria stellata جمع آوري شده از سواحل خليج فارس :
سال انتشار : 1395
نام کنفرانس، همایش یا نشریه : فيزيولوژي و بيوتكنولوژي آبزيان
تعداد صفحات :20
با توجه به توانایی جلبک ها در تولید متابولیت های ثانویه، می توان آن ها را به عنوان یک منبع بالقوه از ترکیبات طبیعی برای توسعه تولید دارو و درمان بسیاری از بیماری ها به کار برد. از این رو، مطالعه حاضر به منظور تعیین فعالیت آنتی اکسیدانی و ضد باکتریایی عصاره آبی جلبک قهوه ای Iyengaria stellata از سواحل قشم انجام شد. برای ارزیابی فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره جلبک، اثر مهارکنندگی رادیکال هیدروکسیل، توانایی شلاته کنندگی یون آهن و فعالیت آنتی اکسیدانی کل، مورد بررسی قرار گرفت. فعالیت ضد باکتریایی عصاره بر چهار سویه باکتری بیماری زا شامل Escherichia coli، Salmonella typhimurium، Bacillus cereus و Staphylococcus aureus، به روش انتشار از دیسک مورد بررسی قرار گرفت و نتایج آن با آنتی بیوتیک های استاندارد مقایسه شد. بر اساس نتایج به دست آمده فعالیت آنتی اکسیدانی کل (1.67±23.69)، توانایی مهار رادیکال هیدروکسیل (2.62±84.84) و توانایی شلاته کنندگی یون آهن (0.45±91.14) در جلبک I. stellata بالا بود. اما نتایج حاصل از آزمایش های ضدمیکروبی نشان داد که عصاره آبی این جلبک فاقد اثر ضد باکتریایی علیه باکتری های استفاده شده بود. طبق نتایج این مطالعه، جلبک قهوه ای Iyengaria stellata می تواند به عنوان یک منبع بالقوه از ترکیبات آنتی اکسیدانی در صنایع غذایی و پزشکی مورد استفاده قرار گیرد.
كلید واژه: Iyengaria stellata، آنتی اکسیدان، ضدباکتریایی، خلیج فارس